En lidenskap og en virksomhet

 

´Vill hageglede´ er et uttrykk for lidenskap til den naturalistiske hageformen samtidig som det er navnet på min virksomhet. Jeg tilbyr naturalistisk plantedesign til både private kunder og bedrifter. 


Å omgi seg med en naturalistisk hage er ganske enkelt en ubeskrivelig glede, som jeg håper mange flere vil få øynene opp for. 

De siste seks årene har jeg fordypet meg i designet og tenkningen bak den naturalistiske hageretningen. I tillegg har jeg utført omfattende "learning by doing" ved å teste ut ulike planter og design over tid. Hva funker - her i Norge -  med tanke på tilgjengelig utvalg av planter og klima?  


Resultatet er blitt min "ville hageglede" - en ca. 800 m2 hage, beplantet med stauder og prydgress i store bed. Hagen ligger på Justøya i Lillesand kommune,


Arbeidet ble påbegynt våren 2017, og er under stadig utvikling. Jeg mottok nylig prisen for Årets Hagedesign 2023  fra Scandinavian Design Awards for prosjektet. 


Kort fortalt


Mitt navn er Mariann Gundersen. Jeg bor i Stavanger, men tilbringer store deler av året på Justøya, ofte med jord under neglene og en fargeblyant i hånden. 

Kunnskap, genuint engasjement og en velutviklet evne til å skape harmoniske plantekomposisjoner, utgjør kjernen i min kompetanse og virksomhet. 


Informasjon om mine tjenester finner du her.